Italia dhe Shqipëria

Luoghi Italia, Albania, Lodi

19/set/2011 13.55.01 associazione euromediterranea Contatta l'autore

Italia dhe Shqipëria

Komponente e fortë e shqiptarëve përfaqësojnë rreth 6647 Kremones ndërmjet komunitetit Lodi, i parë jo-BE të huajt, e dytë, nëse e konsideron të popullsisë emigrante. Italia dhe Shqipëria kanë ndarë gjithmonë nga historia e tyre. Komuniteti shqiptar në Itali nuk (pakicës më të vjetra të vendit), pak pengon procesin e Risorgimento dhe ndërtimin e mëvonshëm të pas shtet unitar. këtë komunitet të vogël, por i zellshëm pas rënies së komunizmit, ata u bashkuan nga qytetarët e "Toka e Shqiponjave". Sot, Shqipëria është një vend që duket në Itali dhe Evropë me një vështrim të ri dhe për këtë arsye është konsideruar e përshtatshme të përmendim lidhjet që kanë lidhur këto dy vende të ndara vetëm nga Deti Mesdhe dhe që së bashku mund të kontribuojnë në stabilizimin e Ballkanin Perëndimor.

Raporti do të dorëzohet nga Dr Marco Baratto

Presidenti i Euro-Mesdhetar Kulturore

Emërimi e premte "23 shtator 2011 në sallën manastir i Provincës së Lodi Via Fanfulla, 14 orë duke filluar në orën 21:00